Olen 61-vuotias terveydenhoitaja, vaimo ja kahden aikuisen lapsen äiti. Olen syntynyt Mäntyharjulla, opiskellut Lappeenrannassa ja Helsingin kautta palannut 1990 puolison töiden mukana takaisin Lappeenrantaan.

 

Työurani olen tehnyt sotealalla, josta kaksikymmentä vuotta kotisairaanhoito- ja lääkäripalveluita tuottavan yrityksen omistajana tehden itse myös käytännön hoitotyötä. Tällä hetkellä työskentelen Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksessa henkilökohtaisen avun koordinaattorina auttaen vammaisia henkilöitä ja heidän avustajiaan esiin tulevissa ongelmissa. Toimin myös hankesuunnittelijana kohteena erityisesti pienet sotealan yritykset.

 

Koen olevani onnekas saadessani toimia erilaisissa tehtävissä, ja elämääni ohjaa edelleen into oppia uutta. Parasta aikaa päivitän sairaanhoitajatutkintoani Lab-ammattikorkeakoulussa korkeakoulututkintoon. Pitkä ja moninainen kokemus niin työelämässä kuin luottamustehtävissä on valtaisa voimavara päätöksiä tehdessä.

 

Mukaan politiikkaan

 

Kipinä politiikkaan syntyi työssäni kotisairaanhoidossa 1990-luvulla. Kiinnostus asiaan kasvoi perustettuani oman yrityksen. Esiin nousi useita asioita, joihin kaipasin muutosta.  Olenkin vuosien saatossa saanut vaikuttaa monissa kehittämishankkeissa mm. sotepalveluiden kehittämiseen maakunnassamme yhdessä Eksoten ja oppilaitosten kanssa.

 

Vaikka vaikuttamismahdollisuuksia on toki muitakin, niin loppukädessä poliittisilla päätöksillä ratkaistaan millä tavoin ruohonjuuritasolta nousseet esitykset huomioidaan ja viedään käytäntöön. Päätöksentekoa ohjaa aina päättäjän omat arvot ja periaatteet. Mitä paremmin ne on itsellä hallussa, sitä helpompaa on päätöksenteko.

 

Minun toimintaani on ohjannut aina ajatus siitä, että elinvoimaisen kunnan perusta on hyvinvoivat kuntalaiset ja että kaikista pidetään huolta. Tämä tarkoittaa toimivia peruspalveluita elinkaaren kaikissa vaiheissa, turvallista, viihtyisää ja terveellistä elinympäristöä ja että ihmisillä on mahdollisuus tehdä töitä. Nurkkakuntaisuus ja omaan napaan tuijottaminen ei ole tätä päivää, tarvitaan yhdessä tekemistä maakuntamme elinvoimaisuuden vahvistamiseksi. 

 

Minun vahvuuteni

 

  • Pitkä ja monipuolinen kokemus kuntapolitiikassa
  • Vahva ammattitaito ja osaaminen sosiaali- ja terveyspalveluissa
  • Laaja-alainen tuntemus maakuntamme toimintaympäristöstä
  • Tahto ja taito tehdä yhteistyötä yli puoluerajojen

 

#välittäenjavaikuttaen